DE HELE MAAND 10% KASSA KORTING!

Tafel van Graniet

Een granieten tafel is anders in gebruik dan een marmer tafel. Graniet is, na diamant, de hardste steensoort die de aarde te bieden heeft. In tegenstelling tot marmer is graniet zo hard, dat zuren geen effect hebben op deze steensoort. Tevens zijn alle granietsoorten buiten toe te passen omdat deze de weersinvloeden gemakkelijk doorstaan. 

Ontstaan van graniet

Graniet is gevormd doordat bepaalde mineralen samen kwamen dicht bij de aardkern. De bovenliggende lagen aardkorst hebben een gigantische druk uitgeoefend waardoor deze keiharde steensoort zijn oorsprong vond. Door tectonische invloeden zijn deze miljoenen jaren geleden naar boven geschoven in de vorm van bergen. Graniet is de meest voorkomende steensoort ter wereld. In ieder continent zijn er wel bijzondere bouwwerken vervaardigd van deze steensoort. Denk hierbij aan de Piramides in Egypte, de tempels van de Maya's, maar ook de stenen van de Stonehenge zijn van graniet. Al deze bouwwerken zijn duizend(en) jaren oud, en staan nog steeds alsof ze gisteren gebouwd zijn. Dit laat zien hoe duurzaam deze steensoort is. 

Uiterlijke kenmerken graniet

In tegenstelling tot marmer heeft graniet in principe geen kenmerkende aders. Wel is er veel diversiteit in de granietsoorten. Zo is er de Explosion Blue, welke een licht gewolkt uiterlijk heeft, maar ook de Turtle Illusion met zijn schildpad structuur in groen/grijs. Veel mensen denken bij het horen van de benaming 'graniet' aan grafstenen of saaie keukenbladen. Niets is minder waar. Wij zijn op zoek gegaan naar de granietsoorten die wat extra's uitstralen, en willen u graag versteld doen staan van deze fraaie soorten. 

 

Explosion Blue graniet

Granieten tafel

Een granieten tafel is dus een goede keuze als u op zoek bent naar een tafel die 'hufter proof' moet zijn. Ook is graniet geschikt als buitentafel. Zo kunt u de tafel prima on-afgedekt buiten laten staan in de winter, om er 's zomers een spons overheen te halen waardoor de tafel weer zo goed als nieuw is!

Onderhoud graniet

Graniet vraagt eigenlijk geen onderhoud, en is dus onderhoudsvrij te noemen. Wel raden wij aan om ons onderhoudspakket te gebruiken voor het mooi houden van de granieten tafel. Soms is een goed sopje nodig om de boel op te frissen na bijvoorbeeld een avond gourmetten.