DE HELE MAAND 10% KASSA KORTING!

Kwaliteit marmer

Zoals veelvuldig aangegeven op onze website, is kwaliteit voor ons erg belangrijk. Zo streven wij naar perfectie, en dat is terug te zien in de kwaliteit van de tafels. Er zijn in bij het vervaardigen van een marmeren tafel twee belangrijke aspecten van kwaliteit; de kwaliteit van de steen zelf, en de kwaliteit van de afwerking. 

Kwaliteit steensoorten

In onze branche (marmeren tafels) is de kwaliteit van de steensoort erg belangrijk voor een goed en mooi eindresultaat. Zo selecteren wij persoonlijk de beste kwaliteit steen voor het gebruik van onze tafels. 

Steensoorten komen in veel kwaliteiten. Neem nou bijvoorbeeld Bianco Carrara, dé bekendste marmer soort ter wereld. Wit met een grijze web achtige structuur zoals men verwacht bij het woord marmer. Er worden veel blokken marmer uit de groeves gehaald, en niet ieder blok is net zo wit als de ander. Hier wordt dan ook een bepaalde benaming aan gegeven. Bianco Carrara komt in drie kwaliteiten; D, CD, en C. De D kwaliteit (de goedkoopste die ook de markten in India, China en Vietnam overspoeld) heeft in plaats van de kenmerkende witte achtergrond, een grijze achtergrond. Hierdoor is het contrast tussen de webachtige structuur en de achtergrond (het font) minder groot. Wij gebruiken voor de Bianco Carrara dus louter de C kwaliteit. Deze is wat duurder, maar heel veel mooier dan de D variant.

Niet alleen Bianco Carrara selecteren wij op deze manier, maar ook alle andere aangeboden steensoorten kennen wij van haver tot gort. Zo weten wij precies waar wij op moeten letten bij het selecteren van een partij natuursteen.  

 

 

Marmer tafels uit Azië

Veel marmeren tafels die u online vindt zijn afkomstig uit Azië. Dit hoeft niet te betekenen dat dit dan ook Aziatische steensoorten zijn. De Aziatische markt kent van nature weinig inheemse natuursteen soorten. Hierdoor zijn de fabrieken gedwongen om populaire steensoorten in Europa in te kopen. Deze fabrieken kopen dan ruwe blokken marmer om hier vervolgens tafelbladen of keukenbladen van te maken. Deze steensoorten zijn met name de Bianco Carrara D (slechte kwaliteit), de groene 'India Green' en de bekende Nero Marquina. Wat veel mensen niet weten is dat de steen industrie in Azië veel kinderarbeid kent om de tafelbladen van een randafwerking te voorzien. Wij doen hier dus pertinent niet aan mee. Juist om deze reden hebben wij onze productie in Europa gehouden en selecteren wij onze Bianco Carrara C en Nero Marquina in de groeves in Italië en Spanje zelf. Let hier dus goed op bij de aanschaf van een marmer tafel. Onderstaand de genoemde steensoorten.

 

 

Productie & kwaliteit

Door meer dan een decennium aan ervaring in de natuursteen branche zijn wij verweven met een aantal toonaangevende fabrieken in Italië. Fabrieken waar louter vakmensen met liefde voor natuursteen onze tafels vervaardigen. Wij hebben hierdoor de complete controle over de productie, en over de kwaliteit hiervan. Desondanks controleren wij iedere paar weken de productie zelf om er zeker van te zijn dat de standaarden zo hoog blijven als dat wij deze gezet hebben. 

Niet alleen de natuursteen soorten selecteren wij ijverig, ook de stalen frames worden handgemaakt en uitvoerig gecontroleerd. Wij hebben een team samengesteld met vakmensen die een enorme passie uitstralen voor het maken van mooie lasnaden en een fraai afgewerkt frame. Dit maakt het geheel een hoogwaardig en duurzaam product waar wij enorm trots op zijn. Mocht u nog vragen hebben, mail dan naar info@marmertafel.nl