DE HELE MAAND 10% KASSA KORTING!

 

Grijze marmeren tafel

Een grijze marmeren tafel past veelal in ieder interieur. Of dit nou als marmeren eettafel of salontafel toegepast wordt maakt daarbij niet uit. Het mooie van grijs marmer is dat dit door de natuur gevormd is. Hierdoor krijgt het een warmere en toegankelijkere uitstraling. Omdat er meer dan vijftig tinten grijs marmer bestaan, hebben we een selectie gemaakt  voor in onze webshop. Dit met zo veel mogelijk uiteenlopende grijze marmer soorten.

Grey Armani 

Grey Armani, ook wel Pietra Grey genoemd, is een Iraans grijs marmer gesierd door witte kwarts aders. In de centraal gelegen provincie Ishfahan zijn veel groeves waar de Grey amani marmer gewonnen wordt. De houtskool grijze tinten van deze marmersoort passen in ieder interieur. De witte kwartsaders doorbreken het grijze font van de steensoort.

Grey Amani of Pietra Grey is een relatief consistente steensoort. Dit wil zeggen dat de platen die gebruikt worden voor onze unieke marmeren tafels vrijwel hetzelfde zijn. 

Dit grijze marmer is zeer fraai in combinatie met het zwarte frame. Ook ons unieke marmerblok is erg gaaf met dit materiaal. De witte aders lopen dan door van de bovenzijde van de grijze marmeren tafel naar de zijkanten. Hierdoor ontstaat een massief effect wat ieder versteld zal doen staan.

 

Fior di Bosco

Fior di Bosco is een klassiek grijze marmersoort. In tegenstelling tot de andere grijze marmersoorten is Fior di Bosco een lichtere, warmere steensoort die goed samen gaat met aardetinten. De lichtgrijze basis kleur wordt doorbroken door diverse aders in uiteenlopende kleuren binnen het perspectief van de aardetinten. 

Deze marmersoort wordt gewonnen uit twee naastgelegen groeves. Hierdoor zit er een groot verschil in wat men qua uitstraling van Fior di Bosco verwacht. Zo biedt de ene groeve een grijze marmer met een terracotta kleurige ader, en de andere een grijze marmer gesierd door zandkleurige aderen. Dit beïnvloed de uitstraling sterk. Wij bieden louter de versie met de zandkleurige aderen. Uiteraard kunnen we op bestelling ook de andere variant leveren.

Fior di Bosco maakte afgelopen jaren een flinke rentree op het gebied van natuursteen. Deze marmer soort lijkt een soort van 'herontdekt', waardoor dit materiaal afgelopen jaar veel op (interieur)beurzen te zien is geweest. De warm grijze uitstraling leent zich dan ook voor ieder interieur. De combinatie van deze grijze marmer tafel met een zwart of messing frame is heel erg fraai en zorgt zeker voor een groot aantal reacties van visite.

 

Arabescato Orobico

Arabescato Orobico is een grijze Italiaanse marmer soort, die schuil gaat onder de synoniemen Arabescato Gris of Grigio Arabescato. De originele naam stamt af van het gebergte waar deze fraaie marmer uit gewonnen wordt, namelijk de Orobische Alpen.

Deze marmer soort is qua kleurtonen wellicht vergelijkbaar met de Fior di Bosco, maar deze steensoort is veel méer uitgesproken. Het verschil in kleurtinten in de steensoort is groter waardoor er meer een ‘WOW’ effect ontstaat. Een grijze marmeren tafel van deze steensoort is uniek. Met name de bloktafels zijn erg gaaf doordat de sprekende aders hierin doorlopen van de bovenkant in de zijkanten. Tevens zorgen de kleurtinten er voor dat deze steensoort erg mooi is in combinatie met het gouden of zwarte frame.

De Orobische alpen liggen in Noord Italië en bestrijken een gebied tussen het meer van Iseo tot aan het bekende Comomeer. Dit gebied staat bekend om zijn afwisselende gebergten. Een groot deel van dit gebied is getekend door de Brembo vallei, een vallei vol authentieke dorpen en plaatsen waar jaarlijks veel toeristen komen om te genieten van hun vakantie. Een van deze authentieke dorpen is Camerata Cornello, een kleine gemeenschap gevestigd langs de Brembo rivier. Een paar honderd meter de bergen in bevind zich de groeve van Arabescato Orobico, de Cornalita groeve.

In deze groeve wordt al ruim honderd jaar Arabescato Orobico gewonnen, en is sinds jaar en dag een goedlopend familie bedrijf. Toen de eigenaar van de groeve, Guiseppe, de groeve in 1992 tijdelijk sloot om de manier van werken te moderniseren ontstond er een nieuwe start. Met grotere blokken en minder afval nam de verkoop en productie van dit Arabescato Orobico aanzienlijk toe. Toen zoon Giovanni de groeve over nam, en voorzag van de laatste technieken voor het winnen van marmer, was de heropstanding van dit klassieke Italiaanse materiaal een feit. Tot op heden wordt Arabescato Orobico op een duurzame manier gewonnen.

Het font van de Arabescato Orobico bestaat vooral uit donker en licht grijze tonen. Deze worden gesierd door goudkleurige aders. De diverse kleur variaties en de vele aderen maken deze marmer soort uniek, en zeer fraai toepasbaar in interieur. Ondanks dat de overheersende kleur grijs is, brengen de zand,- en goudkleurige tonen een bepaalde warmte in de uitstraling van de steen. 

Ondanks dat Arabescato Orobico al tientallen jaren gewonnen wordt, valt deze steensoort momenteel erg in de smaak bij bekende architecten. De reden dat de Arabescato Gris nu pas een trend is heeft te maken met het deel van de groeve welke nu aangebroken is. Arabescato Gris is namelijk een variant van de Arabescato Orobico red of rosso. Deze variant heeft in tegenstelling tot de grijze kleur juist een rood font met grijze aders en heeft daardoor een veel klassiekere uitstraling.

 

Grigio Carnico

Een grijs marmeren tafel van Grigio Carnico is een eye-catcher in ieder interieur. Grigio Carnico wordt gewonnen in het fraaie Friulan Dolomiti natuurpark in Noord Italië.

De houtskool grijze achtergrond wordt doorbroken door een intense variëteit aan lichtgrijs tot witte aders die op diverse manieren door de plaat heen lopen. Zo ontstaan er bijzondere motieven in de marmer tafel waardoor de marmeren tafel uniek is. Deze Italiaanse marmer soort is relatief consistent waardoor bijna alle platen qua kleurstelling overeenkomen. Toch zit er veel leven in de steen waardoor ontwerpers deze steensoort graag toepassen door zijn eigentijdse uitstraling.