DE HELE MAAND 10% KASSA KORTING!

Marmeren tafel verplaatsen

Marmeren tafel verplaatsen

Hoe verplaats je je tafel veilig? 

De prachtige eettafel is door de bezorgers geïnstalleerd in je woning en opeens heb je een ander idee: de tafel moet een toch naar de andere kant van de kamer. Geen punt, uiteraard kan je de tafel verplaatsen naar ieder gewenste plek. Hieronder leggen wij uit hoe de tafel het beste verplaatst kan worden.

Natuursteen is, wat de naam al aangeeft, een natuurproduct. Alhoewel steen erg hard is, is het verstandig rekening te houden met de druk verdeling op het tafelblad. Er zijn talloze manieren om de tafel te verplaatsen, wij maken hierin ook onderscheid tussen de verschillende frames die wij aanbieden.
Over het algemeen dien je de tafel altijd te tillen aan de brede kanten van de tafel. Op deze manier is het blad het beste ondersteunt. Til de tafel niet enkel aan de twee uiteinden, dan komt alle druk op de lengte van het blad te staan en dit kan ervoor zorgen dat het blad gaat doorhangen met eventuele vervelende gevolgen van dien.

Een goede tip als je de tafel een klein stukje wilt verplaatsen: schuif de tafel, indien mogelijk, naar de gewenste plek door te trekken en/of te duwen aan het frame. Wij zorgen er altijd voor dat het onderstel is voorzien van viltjes dus het zal geen kras achterlaten op je vloer.

Eettafel Celio: De eettafel Celio kan je het beste zoals hierboven aangegeven aan de brede kanten tillen, verdeel je handen zo breed als mogelijk over de brede zijde en verplaats de tafel naar de gewenste plek. Bij de eettafel Celio zijn de poten door middel van schroeven aan de constructie aan het blad bevestigd, dit is anders dan de andere modellen.

Eettafel ovaal & eettafel langwerpig: De eettafel Ovaal en eettafel langwerpig kan je het beste aan het frame tillen. Het onderstel van deze modellen worden bevestigd door middel van een koker constructie. Het frame valt als het ware in de constructie onder het tafelblad. Dit zit aardig strak en het zal er niet snel uitvallen maar op het moment dat je aan het frame tilt dan is dit uiteraard uitgesloten.

Verhuizen? Ga je verhuizen? Dan moet de parel van een tafel natuurlijk mee! Ook dit is geen enkel probleem. Onze tafels zijn zo ontworpen dat het frame te demonteren is van het tafelblad. Het blad dien je altijd zijwaarts te tillen, zo is de druk die uitgeoefend wordt verdeeld over de gehele breedte van het blad. Op het moment dat je het tafelblad plat op tilt dan komt alle druk op de dikte van het blad te staan en dan is maar 2 centimeter. Ook is een goed advies verhuisdekens te gebruiken om eventuele schades te voorkomen, liever een verhuisdeken te veel dan te weinig. Ben je woonachtig op een eerste etage of hoger en past het tafelblad niet in de inpandige lift, gebruik dan een verhuislift. Hiervoor geldt ook, liever een verhuisdeken te veel dan te weinig en het blad kan uiteraard wel plat op liggen op de verhuislift.
Uiteraard kan je ons altijd om advies vragen, bel ons op +31 (0)20 70 82 898 of mail naar info@marmertafel.nl en wij zullen je van passend advies voorzien.


Related by tags