DE HELE MAAND 10% KASSA KORTING!

Zecevo marmer

Zecevo marmer

Zecevo marmer

Zoals gezegd hopen wij u te inspireren met achterliggende verhalen over marmer soorten. Zo kunt u tijdens een etentje vol trots vertellen over de herkomst van uw marmer tafel.

Zecevo marmer is een unieke crèmekleurige kalksteen uit Kroatië. Gesierd door zowel dikke als dunne houtskool grijze aders. Deze kwartsaders verschillen per plaat, maar zijn vaak niet dikker dan 5 millimeter. Het font (de achtergrond) is neutraal beige/crème kleurig. Het is dus goed mogelijk om van dit materiaal meerdere crème marmer tafels te bestellen. Zecevo is in de natuursteen branche een zogenoemde ‘nieuwkomer’. Ondanks de jarenlange steenhandel met de omliggende landen van Italië, is door de politieke heisa van de Balkan de steenhandel ietwat achterop geraakt in vergelijking tot de rest van de wereld.

 

Zecevo marmer

Blok Zecevo marmer

Wat maakt deze steensoort dan zo speciaal? Allereerst de kleurstelling uiteraard. Een crème marmer tafel past in ieder interieur, maar in combinatie met de donker grijze aders is dit een uniek stuk in uw inrichting. Daarnaast brengt deze steensoort een unieke historie met zich mee. Zo werd in het begin van de 4e eeuw het bijzondere paleis van Diocletianus gebouwd van deze crème kleurige marmer soort. Buiten het feit dat dit het stadshart van Split siert, én op de UNESCO wereld erfgoed lijst staat, was dit ook een belangrijke locatie in de bekende serie Game of Thrones. De drakenkelder waar Daenerys haar drie draken traint is volledig vervaardigd uit Zecevo marmer.

 Zecevo Game of Thrones

Paleis van Diocletianus in Split, Kroatië


Related by tags