DE HELE MAAND 10% KASSA KORTING!

8 tips voor marmer onderhoud

8 tips voor marmer onderhoud
   1. Maak de tafel schoon na gebruik
    Dit is een inkopper, maar de meest effectieve manier om je tafel zo lang mogelijk mooi te houden. Dit zorgt er voor dat eventuele oorzaken van vlekken niet kunnen intrekken. 
   2. Gebruik alleen middelen geschikt voor marmer
    Bij het reinigen van marmer kun je het beste gebruik maken van de daarvoor bestemde middelen. Deze zijn vaak PH neutraal en bevatten geen zuurhoudende basis substanties (citroenzuur o.d.) die je tafel kunnen beschadigen. Om het makkelijk te maken hebben we voor jou een onderhoudsset samengesteld. Deze set bestel je hier.
   3. Gebruik geen schuurmiddelen
    Zorg er voor dat je de tafel alleen reinigt met een daarvoor bestemde doek of keukenpapier. Schuurmiddelen zoals Cif (reinigingsmiddel) of een schuurspons laten een doffe vlek achter op je gepolijste tafelblad.

 1. Gemorst? Meteen schoonmaken!
  Dit is eenzelfde idee als bij tip 1, maar zorg er voor dat je wijn of andere vloeistoffen meteen opneemt met bijvoorbeeld een keukenrol en flink wat water. Dit spoelt de zuur of oliehoudende substantie direct weg waardoor dit niet de kans krijgt om een vlek achter te laten op je tafel.
 2. Bescherm je tafelblad.
  Voorkomen is beter dan genezen. Je vrienden gaan waarschijnlijk minder zuinig om met jouw spullen dan dat je zelf doet. Krijg je eters aan je marmeren tafel, leg dan alvast wat viltjes klaar om de glazen op te zetten. Gebruik onderzetters voor pannen en leg een tafelkleed of loper onder je gourmet stel. Zo voorkom je dat er tijdens het diner iets mis gaat.
 3. Neem je tafel mee in de grote schoonmaak.
  Je tafel wordt waarschijnlijk net zo intensief gebruikt als je vloer. Althans, je koopt niet voor niets zo’n mooie tafel, die moet gebruikt worden! Zorg er voor dat je de tafel mee neemt in je dagelijkse of wekelijkse schoonmaak routine. De meeste marmer onderhoudsproducten zijn van nature ietwat vettig, waardoor het marmer weer een volle uitstraling krijgt. Groene zeep is hier een goed voorbeeld van.
 4. Impregneer je tafel
  Als je een nieuwe jas of nieuwe sneakers koopt, laat je je altijd verleiden tot het kopen van een onderhoudsspray. Deze spray zorgt er voor dat water niet in je nieuwe kleding kan trekken. Doe ditzelfde met je tafel, en impregneer de tafel ieder jaar tijdens je grote voorjaarsschoonmaak. De impregneer zorgt er voor dat vloeistoffen niet in de tafel kunnen trekken, maar er op ‘parelen’ zoals bij je nieuwe ingespoten jas, of je auto als deze uit de wasstraat komt. Bestel hier onze eigen onderhoudsset.
 5. Marmer is kalk, hou dat in je achterhoofd
  Marmer bestaat voor meer dan 90% uit kalk. Hou dit in gedachte bij alles wat je met de tafel doet. Denk hierbij aan alles wat je in de badkamer gebruikt om van je kalk af te komen en gebruik dit absoluut niet op je marmeren tafel. Sla dus bijvoorbeeld natuur azijn (zuur), antikal en Cif over. Gebruik ook geen middelen die je gebruikt voor je auto (Turtle wax of andere middelen om je auto te laten glimmen). Wat je wel kunt gebruiken bij hardnekkige vlekken is staalwol 00. Dit is de aller fijnste staalwol en is te vinden bij de lokale bouwmarkt bij de schilders producten. 

marmer onderhoud tips

Zuur vlekken

Is het echt mis gegaan met jouw eye catcher en zitten er doffe vlekken op die je er niet uit krijgt? Geen paniek, ook hier hebben we wat voor. Een doe-het-zelf oplossing of een professionele variant. 

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een glas jus 'd orange een ochtend laat staan die wellicht een kring geeft. Probeer deze eerst met staalwol 00 op te poetsen, vaak werkt dit al voldoende. Is dit niet het geval, dan kun je jouw tafel zelf opnieuw polijsten met onze schuurset, ook wel onze 'Marmer Restorer kit' genoemd. 

Hiermee schuur je zelf lichtjes jouw tafel totdat deze weer gaat glimmen. Een duidelijke gebruiksaanwijzing geeft aan hoe je te werk moet gaan. Als je hier allemaal geen zin in hebt of je durft het niet aan met jouw oogappeltje, dan kun je contact met ons opnemen. Wij sturen dan een specialist langs die jouw hele tafel opnieuw polijst. Dit zonder stof of rommel en helemaal professioneel. De afspraak, betaling en de koffie kun je zelf met één van onze professionals regelen. Wij geven alleen de voorzet!

Voor alles is dus een oplossing. Geen paniek als er een vlekje in je tafel zit, want veelal verdwijnen ze ook vanzelf. Toch in de stress geraakt? Probeer dan bovenstaand en jouw tafel is weer zo goed als nieuw!